SWOT-аналіз діяльності ЗАТ Рівне-Борошно

Сьогодні компанії працюють в умовах великої невизначеності. Їм доводиться розв’язувати багато складних проблем. Вони мають конкурувати не лише з вітчизняними компаніями та з іноземними, пропозиція яких інколи виглядає привабливішою, але в умовах сучасного кризового становища так організувати свою діяльність, обрати таку стратегію, залишитися наданому ринку і водночас отримувати прибутки.

Метою індивідуальної роботи є проведення SWOТ-аналізу діяльності підприємства, а також визначення відповідної стратегії підприємства.

Об’єктом дослідження є Закрите акціонерне товариство “Рівне-Борошно", яке є підприємницьким господарським товариством, що підпорядковується зборам акціонерів, і створено відповідно до Конституції України, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, “Про власність", “Про цінні папери і фондову біржу", “Про зовнішньоекономічну діяльність” та інших нормативно-правових актів.

Юридична адреса та місце знаходження Товариства: Україна, м. Рівне, вул. Біла 35.

Метою діяльності підприємства є задоволення спільних потреб у товарах народного споживання, продукції виробничо-технічного та іншого призначення, роботах, послугах та реалізації на основі одержаного прибутку економічних і соціальних інтересів акціонерів та трудового колективу Товариства.

Основними видами діяльності Товариства є наступне: виробництво борошна; виробництво готових кормів для тварин, що утримуються на фермах; інші види оптової торгівлі; оптова торгівля зерном та кормами для тварин; роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно з продовольчим асортиментом.

Основними завдання індивідуальної роботи є:

з'ясувати економічну природу SWOТ-аналізу в сучасних умовах та проаналізувати класичні та сучасні теоретичні засади стратегічного аналізу на підприємстві;

провести стратегічний аналіз діяльності ЗАТ „Рівне-Борошно”;

провести аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища ЗАТ „Рівне-Борошно” і на основі цього розробити SWOТ-матрицю;

визначити сильні та слабкі сторони діяльності товариства;

з’ясувати можливості та загрози для подальшого розвитку товариства;

розробити стратегічні напрямки підвищення ефективності діяльності та обґрунтувати доцільність обраної стратегії розвитку товариства.

Предметом дослідження є економічні методи та підходи до проведення SWOT-аналізу на підприємстві.

SWOT-аналіз - це визначення сильних і слабких сторін підприємства, а також можливостей і загроз, які виходять із його найближчого оточення (зовнішнього середовища).

Сильні сторони підприємства - те, у чому воно досягло успіхів або якась особливість, котра дасть додаткові можливості. Сила може полягати в наявному досвіді, доступі до унікальних ресурсів, наявності передової технології й сучасного устаткування, високій кваліфікації персоналу, високій якості продукції, популярності, тощо.

Слабкі сторони підприємства - це відсутність чогось важливого для функціонування підприємства або те, що поки не вдається в порівнянні з іншими компаніями й ставить у несприятливе положення.

Ринкові можливості - це сприятливі обставини, які підприємство може використати для одержання переваги.

Ринкові загрози - події, настання яких може несприятливо вплинути на діяльність підприємства.


    Інші статті по менеджменту

    Особливості функціонування авіакомпаній
    Літаки - найпопулярніший вигляд транспорту в світі. Те ж саме можна сказати і про авіаперевезення в туризмі. І цьому є ряд причин: по-перше, авіація найшвидший і зручніший вигляд тра ...

    Удосконалення процесу очищення соняшникової олії (електромагнімним способом)
    Гроші… Сьогодні мабуть нема такої теми, розмови яка б прямо чи частково не стосувалось цього слова. Стан матеріального забезпечення головна проблема будь-якого підприємства, господарства ...

    Раціоналізація трудових процесів
    Трудовий процес – це сукупність методів і засобів впливу людини на предмет праці за допомогою засобів праці з метою випуску матеріального чи нематеріального продукту. Трудовий процес є ...

    Розділи