Аналіз стартегічного управління підприємством

 

Опис діяльності:

 

1. Підприємство було створено як спеціалізований завод з переробки відходів одного з гірничо-збагачувальних комбінатів. Історично пізніше було створено виробництво з вирощування кристалів напівпровідників за рахунок сировини із основного виробництва. Після приватизації контрольний пакет належить адміністрації області. П’ять років назад було створено третє виробництво – ювелірне (вироби зі золота), яке, як і попереднє, у якості сировини використовує результат переробки основного виробництва.

2. Основне виробництво повністю залежить від комбінату – він його завантажує. Виробництво завантажене на 90 – 100%. Для підвищення потужності потрібна модернізація, грошей на модернізацію не має.

3. На виробництві напівпровідників застаріла технологія, не забезпечується необхідна чистота матеріалу.

4. «Золоте» виробництво: сучасне італійське обладнання, кваліфікований персонал, сировина не обмежена, процент завантаження усього 20%. Продукція якісна з точки зору витримки проби, проте художньої цінності не представляє.

 


    Інші статті по менеджменту

    Організаційно-економічний механізм управління процесами інноваційного розвитку
    Управління інноваційним розвитком підприємств: основні поняття, принципи, методи та функції   ...

    Культура поведінки та діловий етикет працівників ресторанів готельно-туристичного комплексу
    Одним з заходів нашої країни, направлених на підйом матеріального і культурного рівня громадян, є широкий розвиток і подальше поліпшення ресторанного господарства. Ресторанне господар ...

    Аналіз сучасної системи мотивації праці в організації
    Як багато побутує крилатих фраз про працю, скільки народної мудрості їй присвячено! Проте гідна праця передбачає і відповідну винагороду, яка просто потрібна людині для того, щоб знову не опинитися у ...

    Розділи