Управління комерційно-посередницькою діяльністю підприємств України

Актуальність досліджень товарної політики в зовнішньоекономічній діяльності посередників полягає в тому, що в даний час лише деякі торговельні фірми відносяться до формування асортиментної, цінової і збутової політики так серйозно, як це написано в більшості видань. Це дає їм певні переваги – знати ринок, з найбільшою імовірністю пророкувати поведінку попиту, завойовувати покупців і ін. Здобуваючи, таким чином, фінансову міць такі підприємства є серйозною перешкодою на шляху розвитку дрібних оптових фірм, у результаті чого дрібні фірми, що працюють у близькому сегменті, змушені знаходити обхідні шляхи.

Метою роботи є оптимізація управління товарним асортиментом та ефективністю комерційної діяльності підприємства ПП "Монолит Пласт", що займається торговим посередництвом, імпортуючи сантехнічну продукцію та продаючи її крупним оптовикам та будівельним організаціям, які виконують монтаж пластикових труб водоподачі та каналізації в оселях.

Об'єктом дослідження є підприємство – ПП "Монолит Пласт" (Дніпропетровськ).

Предметом дослідження є комерційна діяльність підприємства по імпорту сантехнічної продукції та її перепродажу в Україні, аналіз та виявлення шляхів поліпшення її діяльності.

Методи досліджень : проведення горизонтального(індексно-хронологіч-ного) та вертикального(структурно-хронологічного) аналізу балансу та фінансової звітності підприємства, аналіз фінансових коефіцієнтів, структурний аналіз товарної номенклатури та її класифікація, проведення АВС+XYZ-аналіза товарних асортиментів.

Інформаційно-методологічна база досліджень — фінансово-статистичні щорічні документи ПП "Монолит Пласт" за 2004-2006 роки та поквартальні журнали виробництва і реалізації продукції за 2004 – 2006 роки.

Сутність зовнішньоекономічної комерційної діяльності торгово-посередницького підприємства


    Інші статті по менеджменту

    Управління персоналом банку
    Корінні зміни, що сталися в системі функціонування вітчизняних підприємств та всього народного господарства України в цілому, створили велику потребу в нових управлінських знаннях, посилили інтерес до ...

    Сутність та зміст сучасного менеджменту
    У наш час важко назвати більш важливу і багатогранну сферу діяльності, чим управління, або менеджмент, від якого в значній мірі залежать і ефективність виробницт ...

    Стилі управління
    Успіх будь-якого підприємства залежить від багатьох чинників, таких як вирішення фінансових питань, організація виробничого процесу, підбір персоналу, але не менш важливе значення має ст ...

    Розділи