Техніко-економічне планування та прогнозування роботи підприємства Ларіс

Планування є однією з основних функцій управління й у жодному разі не може бути поза увагою ні практиків, ні науковців. З різних аспектів планування (оперативного, поточного, перспективного) більшість фахівців максимум уваги зараз віддають перспективному, заснованому на моделях стратегії розвитку підприємства в мінливих умовах зовнішнього середовища.

За останні роки вчені, що займаються проблемами стратегічного управління й розробкою стратегії поведінки підприємства в зовнішньому середовищі, створили цілісну систему основних знань про стратегічний менеджмент і планування. Серед них найбільш суттєві дослідження у сфері планування виконані в роботах українських учених І. Лукінова, В. Пономаренка, В. Бабича, В. Герасимчука, О. Пушкаря, Д. Божка, Д. Бо-гині, А. Яковлєва, О. Тридіда та ін. Вони розглядали розвиток планування з урахуванням особливостей української економіки. Із закордонних фахівців у теорію й методологію стратегічного планування вагомий внесок внесли І. Ансофф, Дж. Акофф, Р. Бранденбург, Дж. Стейнер, Дж. Гелбрейт, та ін.

Незважаючи на досягнення закордонних і вітчизняних учених, багато теоретичних та практичних питань у цій області знань ще не вирішені. Це проблеми, пов'язані з уточненням сутності планування, з науково-методичним забезпеченням стійкості розвитку підприємств із урахуванням ризику; з інформаційним забезпеченням системи планування, взаємозв'язку стратегії розвитку підприємства з оптимізаційним механізмом організації діяльності підприємства в поточному періоді.

У розробці планів слабко використовуються можливості міждисциплінарних підходів, зокрема логістична концепція управління економічними процесами. Недостатньо вивчені питання оцінки внутрішніх ресурсів аналізу поточної діяльності підприємств і ролі цих оцінок у стратегічних програмах, що досить актуально для українських підприємств, які шукають шляхи виходу із кризи. Актуальність і недостатня вивченість указаних проблем визначили вибір теми, мети і задач роботи.

Метою переддипломної практики є розкриття особливостей планування діяльності ПП «Ларіс».

Основні завдання практики обумовленні метою звіту про переддипломну практику:

- досліджується підприємство ПП «Ларіс»;

- організація техніко-економічного планування досліджуваного підприємства;

- планування виробництва та збуту продукції ПП «Ларіс»;

- розробка норма та нормативів на ПП «Ларіс»;

- планування матеріально-технічного забезпечення ПП «Ларіс»;

- планування собівартості продукції, прибутку, рентабельності на ПП «Ларіс»

- планування економічних фондів та фінансів підприємства;

- охорона праці та навколишнього середовища.

Предметом роботи є дослідження комплексу заходів, що використовує підприємство для організації планування виробництва і збуту своєї продукції, норм та нормативів, матеріально-технічного забезпечення підприємства та ін.

Об’єктом переддипломної практики є ПП «Ларіс» та процес планування на ньому.

Робота складається з вступу, одинадцяти розділів, висновків та пропозицій, списку використаної літератури, додатків.

 


    Інші статті по менеджменту

    Управління затратами
    Нормативний метод обліку витрат Своєчасний вплив на рівень витрат на виробництво і формування собівартості продукції можливий при такій організації і методології обліку, при якій при ...

    Напрями стратегічного зростання підприємства
    Напрями стратегічного зростання підприємств ...

    Удосконалення існуючих та розробка нових форм мотивації праці
    Предметом дослідження є система мотивації персоналу на підприємстві ТОВ СРЗ. "Мотивація персоналу" є багатофункціональною інформаційною системою, що забезпечує сучасний рівень організації м ...

    Розділи